La maleta viatgera

 In public

Al llarg del curs cinc contes han viatjat i conegut casa vostra a través de la maleta viatgera i avui el seu trajecte arriba a la seva fi.

Durant mesos heu viscut les aventures d’aquests contes i us heu endinsat a altres mons, prova d’això tenim les vostres fotografies, il·lustracions i dibuixos tan meravellosos que heu volgut compartir amb l’escola.

Maleta viatgera

Els contes de la maleta són de temàtiques diferents i cada un d’ells és especial, perquè ens transmeten valors, emocions i sensacions diferents:

Contes maleta

1. Digue-l‘hi a la mare, digue-l‘hi al pare, Cristina Petit: En Martí s’ha de quedar a casa perquè fa mal temps i els pares aprofitant el dia per fer coses que tenen pendents. Els pares estan tan ocupats que no escolten les demandes d’en Martí, i el protagonista s’aprofitarà de la situació per fer mil i una de les seves.

2. Un llibre, Hervé Tullet: El conte comença amb un punt de color groc i a partir d’aquí s’inicia el joc. És un conte amb el qual grans i petits podran jugar a cada pàgina.

3. De què fa gust la lluna?,  Michael Grejniec: Els animals de la selva es pregunten quin gust ha de tenir la lluna, i un dia la tortuga decideix esbrinar-ho, però la lluna està molt amunt i necessitarà els seus amics per poder arribar a tastar-la.

4. L’ovelleta que va venir a sopar, Steve Smallman: El llop està cansat de menjar sopa de verdures cada dia. Fins que una nit, a la porta de casa seva, apareix un xai que s’ha perdut. El llop en veure’l ja somia en l’estofat de xai tan bo que es prepararà per sopar, però lluny del que el llop voldria els dos personatges acaben sent amics.

5. El monstre de colors, Anna Llenas: Un dia un monstre es desperta estrany, confús i angoixat… no sap explicar el que li passa, ni entén perquè se sent d’aquesta manera. Una nena molt simpàtica li explicarà que les seves emocions s’han fet un embolic i s’han de posar en ordre.

Esperem famílies que hàgiu gaudit de la lectura d’aquests contes, que hàgiu tornat a ser petits per un moment i descobert la màgia amagada entre cada pàgina, però sobretot que hàgiu compartit i atresorat un moment plegats amb els vostres menuts.

Us deixem un petit recull de les creacions (dibuixos, treballs manuals, etc.) que han fet algunes famílies sobre els contes de la maleta viatgera.

Dibuixos-dels-contes
De-què-fa-gust-la-lluna
Monstre-de-colors
Recent Posts

Leave a Comment