Racó de la calma

 In public

El racó de la calma és un espai o racó que ajuda a l’infant a tornar a la calma i restaurar l’equilibri interior quan se sent desbordat per les seves emocions.

Aquest recurs també serveix per potenciar la intel·ligència emocional i ajudar- los a regular les seves emocions, és a dir, autogestionar o autocontrolar-se emocionalment.

A part també, de ser un instrument que ajuda a la resolució de conflictes interns i externs.

Interns: si l’infant se sent trist, angoixat, enfadat. En aquest cas l’infant pot utilitzar aquest racó per prendre’s el temps per asserenar-se i per identificar com se sent.

Externs: quan els infants tenen algun conflicte entre ells. En aquest cas, van en aquest espai per resoldre el conflicte. En ser ells encara tan petits l’adult els acompanya.

Amb aquest espai que l’oferim, l’infant aprèn el valor de prendre’s un temps per connectar amb ell i cercar la pau interior que necessita en aquell moment. A més d’acceptar i identificar les seves emocions i posar paraula al que està sentint. És un espai per evadir-se, trobar-se, connectar amb un, regular-se, etc.

Com hem preparat l’espai?

Entre els infants i l’adult han organitzat l’espai. L’adult ha explicat el funcionament d’aquest racó. S’ha de deixar clar que no és un racó de joc com els altres de l’aula. Aquest espai serveix per relaxar-nos.

El material que hem posat està pensat per ajudar-nos a calmar-nos, per això hem disposat d’uns coixins, mandales per pintar, peces encaixables, un àlbum amb fotografies nostres, unes cascades sensorials, imatges d’emocions i un pal de pluja.

Racó-de-la-calma
Racó-calma-ampolla-sensorial
Emocions
Mandalas-per-pintar
Encaixables
Àlbum-fotos

Què us sembla el nostre racó de la calma? Us han entrat ganes de fer un per a casa?

Recent Posts

Leave a Comment